Δραστηριότητες

Δραστηριότητες

Η άγρια κορυφογραμμή του Κόζιακα. Το ανατολικότερο βουνό της οροσειράς της Πίνδου. Σας κοιτά αγέρωχα, προτρέποντάς σας να γνωρίσετε τον τόπο. Στην Θεσσαλία, ο επιβλητικός καταπράσινος όγκος κρύβει μερικά από τα ομορφότερα μυστικά του ορεινού όγκου των Τρικάλων. Μια υπερφυσική χαραγματιά από την κωμόπολη της Πύλης σάς οδηγεί στην «αθέατη πλευρά» του βουνού και κάποια από τα πολυτιμότερα τουριστικά στολίδια που υπάρχουν στην Ελλάδα: την Ελάτη, το Περτούλι, το Νεραϊδοχώρι.

Χιονοδρομικές απολαύσεις

Μικρό σε μέγεθος, αλλά αξεπέραστο για το φυσικό τοπίο που το περιβάλλει. Πολύ κοντά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, το χιονοδρομικό κέντρο στο Περτούλι εξυπηρετεί μικρούς και μεγάλους που θέλουν να διασκεδάσουν, γλιστρώντας στις χιονισμένες πλαγιές της Θεσσαλίας.

Ο Kόκκινος βράχος

Ένα μέρος, όπου μπορείτε να απολαύσετε την υπέροχη θέα πάνω από την Ελάτη. Για τους πιο τολμηρούς στο σημείο αυτό υπάρχει αναρριχητικό πεδίο. Η αδρεναλίνη στο κόκκινο.

Ιππασία

Με το που επιστρέφει η Άνοιξη στο νομό Τρικάλων και το πράσινο στρώνει το δικό του χαλί στα ορεινά λιβάδια της περιοχής και στα δάση, η ιππασία επιστρέφει κι αυτή για να προσφέρει σε Περτούλι και Καστανιά ανεκτίμητα βιώματα. Στο Περτούλι λίγα μόλις μέτρα μετά το χιονοδρομικό κέντρο θα βρείτε και άλογα για ιππασία με έμπειρους οδηγούς σε πανέμορφες διαδρομές μέσα στο πλούσιο ελατόδασος του Κόζιακα.

Πεζοπορία και Ποδηλασία

Κρυφές πηγές, άγνωστα περάσματα, δάση που αιώνια βρίσκονται εκεί και υποδέχονται διαβάτες μέσα σε μια ηρεμία που αγγίζει την ψυχή σου. Από τους καλύτερους τρόπους για να ανακαλύψεις τη μυστική ύλη των Μετεώρων είναι να ανέβεις σε ένα ποδήλατο ή να ακολουθήσεις τα μονοπάτια που οδηγούν ψηλά. Οι αρχαίοι δρόμοι οδηγούν πάντα σε κάτι που δεν είχες καν φανταστεί.

Facebook
Instagram